منتديات التطوير و الاشهار
كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  15KrP
منتديات التطوير و الاشهار
كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  15KrP
منتديات التطوير و الاشهار
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات التطوير و الاشهار

منتديات التطوير و الاشهار
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
♥حلم الدنيا♥
‎عضو ‎نشـيط
‎عضو ‎نشـيط
♥حلم الدنيا♥


انثى
عدد المساهمات : 187
نقاط نشاط : 559
السٌّمعَة : 0
العمر : 35

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  Empty
مُساهمةموضوع: كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة    كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  Emptyالأحد يناير 13, 2013 1:23 pm

السلام عليكم يا قمرات

انا عملت كيك الجزر ده من فترة طويلة اوى و صورته و نسيته خالص
وبعدين كاميرتى حبيبتى باظت
( طبعا بسبب ايد العبث اللى عندى فى البيت ربنا يخليه يارب و يهديه )
المهم شيلت الميمورى و بدات اقلب فى الصور لقيت الكيك ده فا قلت لازم انزله
دى طريقة شيف نرمين هنو انا اخدتها منها لما عملتها فى الموسم الأول من البرنامج بتاعها

و دى خلاصة تجاربى مع كل ملاحظاتى على الكيك ده

نبتدى بقى و بلاش رغى بقى زى عادتى

بسم الله :

المقادير :

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368710092647

2 كوب سكر
كوب زيت او زبدة اللى تفضليه
3 بيضات
معلقة صغيرة فانيليا
2 كوب دقيق
معلقة صغيرة قرفة
رشة جوزة الطيب
رشة ملح
2 معلقة صغيرة بيكينج باودر
3 اكواب جزر مبشور
جوز بيكان
و دى صورته للى سألونى عليه

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368722585341


الطريقة :

هنضرب الزيت او الزبدة مع السكر
( لو استخدمتى زيت زى الصورة كده
هتلاقى القوام صعب شوية ضربه بالمضرب اليدوى و حتى المضرب الكهربائى مش
هيخلّى الحبيبات بتاعت السكر تدوب فا الزبدة بتكون افضل بس للأسف المرة دى
كنت عاملاها بالزيت )

بس القوام ده هيتغير خالص بعد اضافة البيض

شوفى معايا القوام كده

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368712466765

و بعدين نضيف البيض واحدة ورا التانية و نضرب كويس جدا بعد كل اضافة
هنا مع اضافة اول بيضة

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368713102466

تانى بيضة

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368713717157

تالت بيضة

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368714475323

هتلاقى القوام اتغير تماما زى ما انتى شايفة كده و السكر بقى مختلط كويس
ضيفى الفانيليا

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368714937715

هنخلط بقى الدقيق مع القرفة مع جوزة
الطيب و الملح و البيكنج باودر و نقلبهم بالراحة و خدى بالك تنخلى كل
المكونات دى قبل ما تقلبيها ( دى اول ملحوظة )


كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368718758528


و تقلبيها بالراحة برضه اوعى تنسى
و بعدين تضيفيها على خليط البيض

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368719374793

و خدى بال قلبيا بالراحة مع البيض يعنى على ابطأ سرعة فى المضرب الكهربائى او بالمضرب اليدوى

هنا شكلهم ما اختلط الدقيق مع البيض كويس

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368720755840

و بعدين ضيفى الجزر

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368721621353

و نقلب كويس بالمضرب اليدوى او بالمعلقة لحد ما الخليط يبقى كده
بلاش المضرب الكربا عشان الجزر مايتكسرش

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368723342724

نكسر الجوز او نجرشه و نضيفه

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368724463477

و نخلطه و نحطه فى صينيه
انا هنا حطيت ورق زبدة فى الصينية لانى كنت ناوية ازين الكيك
لو انتى مش هاتزينيها يبقى رشى الصينية بزيت و دقيق بس

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368725048020


و دخليها الفرن على 180 درجة لمدة نص ساعة

و دى بعد ما طلعت من الفرن

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368727355413


ورق الزبدة مخلى شكلها من الجوانب مش اوى بس انا قلت لكم انا ناوية ازوقهها فا كل ده مش هايبان ان شاء الله
المهم قبل ما تزينيها تسيبيها تبرد كويس
اوى و ياريت تحطيها فى التلاجة بعد ما تبرد و تغلفيها بورق شفاف على الاقل
ساعتين عشان تعرفى تقسميها و تتعاملى معاها من غير خساير



الأول قلت هاقسمها و احط جواها كريم تشيز بسيط
ودى كانت مكوناته

علبه جبنة كريم 150 جرام

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368729607638

هنضربها بالمضرب عشان تبقى ملساء و مفيش فيها تكتلات

و بعدين نضيف معلقة صغيرة فانيليا

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368730398836


و بعدين كاس و نص سكر بودرة ( ضيفيهم بالتدريج )

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368731041145

و كده الكريم تشيز البسيطة جهزت


كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368732057524



قسمت الكيك نصين ( ممكن تقسميه تلاته لو تحبى )

و ضيفت 3/4 الكريمة بتاعتى فى النص
بس ماوصلتوش للأطراف لانى لما احط الطبقة اللى فوق هتضغط عليها و تخليها توصل للأطراف

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368733038899

و حطيت نص الكيك التانى

و الربع الباقى من الكريمة حطيته عليها و على الأطراف ( مجرد مسحة بسيطة عشان العجينة بتاعت اللوز تمسك كويس فى الكيك )
و فردت عجينة اللوز او المازيبان
و حطيتها على الكيك كده

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368734687883

و ظبطت الجوانب و قطعت الزيادة من العجينة

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368735708075


و عملت الجزر و البتاع الأخضر بتاعها ده
و بليته بنقطة ماية على طرف صوابعى و لزقته على عجينة اللوز من فوق
و ده كان الشكل النهائى







كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368736399278



كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368737451107


كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368737916266


كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368738428912

هنا من الجنب


كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368738965708


و دى لما قطعتها

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368739516388


كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  13368739766261


عندى شوية ملاحظات يا قمرات

اولا زى ما قلت لكم لازم لازم تضربى البيض كويس بعد كل اضافة سواء ضيفتى زيت او زبدة
بس عادة لو ضيفتى زبدة لما بتضربيه مع السكر القوام بيبقى أملس انما فى حالة الزيت المضرب مش بيعمل نتيجة حلوة زى العجانة

فى حالة انك بتستخدمى الزيت ممكن تضربى السكر و الفانيليا و البيض و بعدين تضيفى عليهم الزيت بعد ماتضربيهم كويس
بتدى نتيجة تحفة برضه
خصوصا لو هتعملىه كب كيك مش كيك كبير
انما لو بتستخدمى الزبدة يبقى امشى على نفس الخطوات عادى سواء كيك كبير او كب كيك

زى ما قلت لكم
مش مهم تضيفى ورق الزبدة المهم تدهنى الصينية بزيت خفيف و ترشى شوية دقيق
ورق الزبدة مهمتهه هنا كانت انها ماتخليش اى طرف ناشف عشان التزيين بعجينة اللوز

ممكن تستغنى عن الجوز بيكان خالص او تستبدليه بعين الجمل عادى برضه

فيه ناس بتحب تضيف كاكاو بودرة
لو بتحبى ضيفى معلقة

بالنسبة للجزر اللى زينت بيه الكيك للأسف انا مجاش فى بالى خالص أصوره بس هوه طريقته سهلة جدا
الباقى من عجينة الفرد بتاعتى قسمتها
جزئين وحد لونه بالورانج و التانى بالأخضر و شكلتهم بايدى و بسكينة فتحت
فتحة صغيرة للجزء الأخضر و شكلته و حطيته جوه الفتحة اللى عملتها فى الجزرة
و جبت سكينة مش حامية و عملت خطوط على الجزرة عشان تبقى شبه الجزرة العادية


يارب تكون وصفتى الناردة عجبتكم
و اى استفسار انا فى الخمة ان شاء الله



فى أمان الله يا قمرات كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  Mood0
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
menimeVEVO
‎عضو ‎نشـيط
‎عضو ‎نشـيط
menimeVEVO


ذكر
عدد المساهمات : 513
نقاط نشاط : 513
السٌّمعَة : 0
العمر : 32

كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  Empty
مُساهمةموضوع: _da3m_12   كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  Emptyالإثنين مارس 11, 2013 10:22 pm

موضوع رائع بوركت
كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  4
كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة  128711691410
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كيك الجزر من مطبخى بالصور مع الملاحظات المهمة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل المـــــــــــــــــــــخ بالصور من مطبخى
» سلطة الجزر والخيار الطريقة الصينية
» شوربة الجزر
» سلطة الجزر البسيطة
»  سلطة الجزر والكرنب

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات التطوير و الاشهار :: القضايا الاجتماعية :: قسم الطبخ-
انتقل الى: